COOL FOTR KUHA: Recept za kruhke

Sveži drobni kruhki, ki se bodo kar topili v ustih. Po receptu Cool Fotra jih boste vzljubili.

Kruhke je Cool Fotr nadeval s paradižnikom, mozzarello in suho salamo. Lahko pa jih nadevamo čisto poljubno po svojem okusu …

Za pripravo potrebujete:

Testo
250g bele moke
50g ostre moke
2dl hladne vode
1dl mleka (sobna temperatura)
½ vrečke suhega kvasa
½ čajne žličke soli
1 ščep sladkorja
½ dl olivnega olja

Nadev
100g paradižnikove passate
Ribana mozzarella
Suha salama

Priprava
V mleko vmešamo kvas, sladkor in žličko bele moke ter pustimo na sobni temperaturi 30 minut.
Obe moki zmešamo, dodamo kvasni nastavek, premešamo in pustimo stati na sobni temperaturi 15 minut.
Vmešamo vse preostale sestavine za testi in zamesimo. Pokrijemo z mokro krpo in pustimo na sobni temperaturi 20 minut.

Oblikujemo 100g hlebčke, pokrijemo z mokro krpo in postavimo čez noč v hladilnik

Testo vzamemo naslednji dan iz hladilnika, ter pustimo stati 30 minut. Hlebčke razvaljamo, nadevamo in zavijemo v kruhke. Pečemo 25 minut na 210C.